Inloopkast op maat laten maken

Een op maat gemaakte inloopkast is een opslagruimte die is ontworpen en gebouwd om aan de specifieke behoeften van de huiseigenaar te voldoen. Deze units zijn meestal veel groter dan een traditionele kast en kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan functies, zoals planken, laden en ophangstangen. Inloopkasten zijn een ideale manier om de opslagruimte in een huis te maximaliseren en ze kunnen worden aangepast aan de stijl van elk huis.

Een op maat gemaakte inloopkast is een geweldige manier om je ruimte te organiseren en je spullen op orde te houden. Door te investeren in een kast op maat, kunt u ervoor zorgen dat uw ruimte zowel functioneel als stijlvol is.

Inloopkast

Inloopkast op maat laten maken

Een op maat gemaakte inloopkast is een opslagruimte die is ontworpen en gebouwd om aan de specifieke behoeften van de huiseigenaar te voldoen. Deze units zijn meestal veel groter dan een traditionele kast en kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan functies, zoals planken, laden en ophangstangen. Inloopkasten zijn een ideale manier om de opslagruimte in een huis te maximaliseren en ze kunnen worden aangepast aan de stijl van elk huis.

Een op maat gemaakte inloopkast is een geweldige manier om je ruimte te organiseren en je spullen op orde te houden. Door te investeren in een kast op maat, kunt u ervoor zorgen dat uw ruimte zowel functioneel als stijlvol is.

Overwegingen bij het ontwerpen van een inloopkast op maat

Een op maat gemaakte inloopkast is een geweldige manier om opbergruimte en stijl toe te voegen aan uw huis. Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van een op maat gemaakte inloopkast, zoals de grootte van de ruimte, het type opslagruimte dat u nodig heeft en de algehele stijl van de kast.

Bij een inloopkast op maat kunt u exact bepalen hoe de kast eruit komt te zien, welke kleur, materiaalgebruik, afwerking, verlichting, hoogte, diepte enz.

Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een op maat gemaakte inloopkast, is de grootte van de ruimte. U moet de breedte en hoogte van de ruimte meten, zodat u weet met hoeveel ruimte u moet werken. Als je een kleine ruimte hebt, moet je misschien creatief zijn met je opbergoplossingen.

Het volgende dat u moet overwegen, is het type opslag dat u nodig heeft. Wil je planken voor opgevouwen kleding? Haken om kleding aan op te hangen? Lades voor kleine spullen? Zorg ervoor dat u nadenkt over wat u in uw aangepaste kast wilt opslaan, zodat u het dienovereenkomstig kunt ontwerpen.

Inloopkast2

Voordelen van een inloopkast op maat

Een op maat gemaakte inloopkast heeft veel voordelen ten opzichte van een traditionele kast. Het meest voor de hand liggende voordeel is misschien wel dat het veel groter is, waardoor je meer kleding en andere spullen kunt opbergen. Het kan ook specifiek voor uw behoeften worden ontworpen, met planken, laden en ophangruimte precies daar waar u ze nodig hebt.

Een ander voordeel van een op maat gemaakte inloopkast is dat deze kan worden ontworpen om te passen bij de rest van de inrichting van uw huis. Als je een grote of vreemd gevormde kamer hebt, kan een kast op maat gemaakt worden om perfect te passen, de ruimte te maximaliseren en de kamer een gepolijste uitstraling te geven.

Ten slotte, omdat ze op bestelling worden gebouwd, zijn op maat gemaakte kasten vaak van hogere kwaliteit dan in massa geproduceerde kasten. Ze zijn misschien wat duurder, maar als je een kast van topkwaliteit nodig hebt of wilt, is het misschien de investering waard.

Vrijblijvende prijsindicatie
Beschrijf wat je ongeveer wilt en wat de maten moeten worden.
We nemen mogelijk contact op voor aanvullende vragen.
Maximaal 3 foto's. Maximaal 2MB per foto.
wandkast

Wat komt er kijken bij het maken van jouw inloopkast op maat?

Om een maatwerk kast te produceren maken we gebruik van verschillende technieken en materialen.

Hoe maken we een inloopkast op maat?

Voor kastdelen wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten plaatmateriaal met een afwerklaag. Er kan hierbij gekozen worden voor MDF plaatmateriaal met een melamine of fineer toplaag. Melamine is een harde kunststof afwerking die in het wit, grijs of zwart te krijgen is. Fineer is een afwerking met een dun laagje hout. Ook kunnen we meubels maken uit massief hout en met gebruik van traditionele houtverbindingen. Andere opties zijn spaanplaat met melamine, of berken multiplex met HPL. HPL is een een dikke kunststof afwerking die in talloze kleuren en decors verkrijgbaar is.

De afwerklaag bij dergelijke platen zit alleen op het oppervlak; de kopse kanten van een plaat worden afgewerkt met kantenband. Dit is een smalle kunststof band, in bijpassende kleur of decor, die we machinaal op de kopse kanten van elke plaat verlijmen.

Alle onderdelen van het meubel worden op maat gezaagd. Met een computergestuurde bovenfrees worden alle benodigde gaten en sparingen uitgefreesd en vervolgens worden, bij gebruik van plaatmateriaal, de kopse kanten afgeplakt.

Wanneer de onderdelen gereed zijn zetten we de kast in elkaar. We gebruiken hiervoor lamello’s (kleine houten schijfjes), houtlijm en schroeven. Op deze manier maken we stevige verbindingen die van buitenaf niet zichtbaar zijn.

JelleBlankinactie
JB Meubelmakers Jelle
placeholder

Voeg hier een beschrijving van de aanbeveling toe. Bewerk en plaats je eigen tekst.

John Doe

Codetic

wandkast
IMG 0266

De verschillende mogelijkheden voor lades

Voor het maken van lades wordt veel gebruik gemaakt van strakke metalen ladesystemen. Het is echter ook mogelijk om de lades te vervaardigen uit mdf met eiken- of notenfineer. Ook kunnen we lades maken uit massief Amerikaans notenhout en met gebruik van traditionele houtverbindingen.

Inbouw van elektra en sanitair

Indien gewenst kunnen we ook de inbouw van elektra verzorgen. Zo kan er bijvoorbeeld verlichting in de kast worden gemaakt, of een sfeerhaard. Ook kunnen we apparatuur zoals een televisie of speakers in de kast verwerken. En bij een badkamermeubel of pantry kunnen we een kraan en spoelbak leveren en inbouwen.

Stoffering

Ook het verwerken van gestoffeerde delen in een meubel behoort tot de mogelijkheden. Om zitmeubels te maken, maar ook voor decoratieve doeleinden. We werken hiervoor samen met ervaren meubelstoffeerders die een breed assortiment aan kwaliteitsmaterialen hanteren.

Hoe wij werken

Om te zorgen dat de productie en plaatsing van jouw meubel zo soepel mogelijk verlopen is het belangrijk dat de planning en communicatie goed zijn. Daarom werken we volgens een overzichtelijk proces waarin elke stap duidelijk is.

Elk project begint bij de aanvraag van een klant. Vaak hebben klanten zelf al ideeën over hoe hun meubel er uit moet gaan zien. Sommige klanten hebben voorbeelden of een moodboard, anderen hebben zelfs al een compleet ontwerp van een architect of designer.

Wanneer nodig werken we samen met verschillende ontwerpers die voor een uniek ontwerp van jouw keuken kunnen zorgen.

Aan de hand van de voorbeelden, ideeën of een ontwerp geven we een prijsindicatie af. Hierbij geven we duidelijk aan wat onze uitgangspunten zijn en welke zaken er wel- en niet inbegrepen zijn. Past onze indicatie binnen uw wensen en mogelijkheden? Dan maken we graag een afspraak bij jou thuis.

Tijdens deze afspraak bespreken we jouw meubel tot in detail; de materialen, afwerkingen, maatvoeringen, planning. Alles dat jij wilt weten om met vertrouwen opdracht te kunnen geven en alles dat wij moeten weten om een definitieve offerte en de 3D-tekening te kunnen maken.

Bij akkoord starten we met het opnemen van de exacte maatvoeringen. En exact is tot op de millimeter nauwkeurig, want alles moet precies passen. Vervolgens wordt elk onderdeel van de meubel uitgetekend en kunnen we de materialen bestellen.

Wanneer de materialen binnen zijn produceren we alle onderdelen in onze werkplaats. Daarna zetten we het meubel, in onze werkplaats, in elkaar. Zo weten we zeker dat alles klopt. Nadat je een foto van ons hebt ontvangen gaat eventueel spuitwerk naar de spuiterij.

Dan is alles klaar voor de montage bij jou thuis. We stemmen goed af met een eventuele aannemer, loodgieter en elektricien wanneer we het meubel kunnen plaatsen. En wanneer dat is gebeurd zorgen onze monteurs dat al het afval weer mee terug gaat en maken we de ruimte schoon voor de oplevering.

InfographicJB

Ook een speciaal meubel? Vraag vandaag nog een vrijblijvende prijsindicatie aan!